شاطر
استعرض الموضوع السابقاذهب الى الأسفلاستعرض الموضوع التالي
I am Hero
black wow
black wow
عدد المساهمات : 120
نقاط النشاط : 360
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 22/05/2015

طريقة عمل القشطة فى البيت

في السبت 23 مايو - 18:51
[size=32]ندخل بقى على الموضوع الاساسى
بصراحة منقول من منتدى مطبخ منال العالم
اصلا أنا مش عارفة القشطة دى يتعمل بيها ايه بس حسيت إنها
مفيدة فى رمضان فقلت وماله لما انزل الموضوع ده
للفتوكات وهما هيقولوا لى هيتعمل بيها ايه

[/size]
[size=32]المقادير:[/size]
[size=32]


كوب ماء

كوب حليب بودرة

ملعقة واحدة مليئة بالدقيق

نص ملعقة صغيرة زبدة لبعد النضج


[/size]
[size=32]طريقة التحضير:[/size]
[size=32]

1. نخلط الماء مع حليب البودرة مع ملعقة الدقيق في قدر
2. نحركه جيداً على نار هادئه. نلاحظ مع مرور الدقائق أنه يثخن قوامه (يغلظ)
3. نتركه على النار مع التقليب المستمر حتى يصل إلى القوام الغليظ كالقشطة الجاهزة..

4. عندما يصل للقوام المناسب نضعه في وعاء ونضع عليه نص ملعقة صغيرة زبدة وهو ساخن حتى تذوب ونخلطها معه حتى تتجانس.

ملاحظة: بإمكاننا الإحتفاظ بها لمدة 5 أيام إلى أسبوع في الثلاجة وهي كالقشطة الجاهزة تماماً وتستخدم لجميع أنواع الحلويات والطبخات.
[/size]
استعرض الموضوع السابقالرجوع الى أعلى الصفحةاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى