طريقة عمل القشطة فى البيت

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

طريقة عمل القشطة فى البيت

مُساهمة من طرف I am Hero في السبت 23 مايو - 18:51

[size=32]ندخل بقى على الموضوع الاساسى
بصراحة منقول من منتدى مطبخ منال العالم
اصلا أنا مش عارفة القشطة دى يتعمل بيها ايه بس حسيت إنها
مفيدة فى رمضان فقلت وماله لما انزل الموضوع ده
للفتوكات وهما هيقولوا لى هيتعمل بيها ايه

[/size]
[size=32]المقادير:[/size]
[size=32]


كوب ماء

كوب حليب بودرة

ملعقة واحدة مليئة بالدقيق

نص ملعقة صغيرة زبدة لبعد النضج


[/size]
[size=32]طريقة التحضير:[/size]
[size=32]

1. نخلط الماء مع حليب البودرة مع ملعقة الدقيق في قدر
2. نحركه جيداً على نار هادئه. نلاحظ مع مرور الدقائق أنه يثخن قوامه (يغلظ)
3. نتركه على النار مع التقليب المستمر حتى يصل إلى القوام الغليظ كالقشطة الجاهزة..

4. عندما يصل للقوام المناسب نضعه في وعاء ونضع عليه نص ملعقة صغيرة زبدة وهو ساخن حتى تذوب ونخلطها معه حتى تتجانس.

ملاحظة: بإمكاننا الإحتفاظ بها لمدة 5 أيام إلى أسبوع في الثلاجة وهي كالقشطة الجاهزة تماماً وتستخدم لجميع أنواع الحلويات والطبخات.
[/size]

I am Hero
black wow
black wow

عدد المساهمات : 120
نقاط النشاط : 360
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 22/05/2015

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

  • © phpBB | منتدى مجاني | منتدى مجاني للدعم و المساعدة | إتصل بنا | التبليغ عن محتوى مخالف | انشئ مدونتك الخاصة
    الساعة الأن :