طريقة عمل الكب كيك السحري

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

طريقة عمل الكب كيك السحري

مُساهمة من طرف I am Hero في السبت 23 مايو - 18:52

[b]
ازيكم يا قمرات يارب تكونو بخير وسعاده
انهارده حبيت اشارككم [url=http://forums.fatakat.com/%C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%99%C6%92%C3%98%C2%A8 %C3%99%C6%92%C3%99%C5%A0%C3%99%C6%92 %C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%98%C2%B3%C3%98%C3%98%C2%B1%C3%99%C5%A0][/url]الكب كيك المنقذ اللي بعمله لما ميكونش عندي بيض والولاد يطلبو كب كيك بصراحه الطريقه دي هايله والكب كيك بيطلع تحفه وهتشوفو بنفسكم وبيعمل كميه ماشاء الله كبييييييييييييييره وبأبسط الامكانيات بفضل الله
انا عملته قبل كدا بدون صور بس دا بقى بالصور وبتفاصيل اكتر كمان لاني لقيت الوصفه الحمد لله ناس كتير جربوها وحازت على اعجابهم
وكمان المره دي محشي كريمه فمختلف ولذيذ جدااااااااااااااا وكمان متزين بكريمه شيكولاته مفاجأه في طعمها وطريقتها وكمان عملت كيك بوبس وترايفل من بواقى الكيك ويلا نبدأ بقى عشان متزهقوش منى


نخش في المفيد بقى
نبدأ بسم الله بالمقادير
[/b]
مقادير الكيك
3 كوب [url=http://forums.fatakat.com/%C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%99%C6%92%C3%98%C2%A8 %C3%99%C6%92%C3%99%C5%A0%C3%99%C6%92 %C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%98%C2%B3%C3%98%C3%98%C2%B1%C3%99%C5%A0]دقيق[/url]
2 كوب سكر
ربع كوب بودرة الكاكاو الخام
2 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا (كربوناتو)
1ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة قرفة
2كوب ماء دافىء مائل للسخونه مدوب فيه معلقتين صغيرين نسكافيه
3/4كوب زيت ذرة
2 ملعقة كبيرة خل
فانيليا،

[b][b]الطريقه

1. سخني الفرن إلى درجة حرارة 180مْ،
2. قلبي الدقيق، السكر، الكاكاو البيكربونات والملح والقرفة مع بعض
3. في الخلاط حطي الماء، الزيت، الخل، والفانلييا، واضربيهم ثوانى عشان يختلطو ببعض بس
ضيفي الخليط الى خليط الدقيق، وقلبيهم عشان تختلط المكونات و يصبح الخليط ناعما.


4. وزعي خليط الكيك على القوالب الكب كيك ومتمليهاش لانها بتزيد في الفرن .


5. نحطه في الفرن من 15 – 20 دقيقة على درجه حراره متوسطه واختبريه بخله السنان لو طلعت نظيفه يبقى تمام


ودي صورته من الجنب ماشاء الله نفش اوى الحمد لله وكمان هشششششششششششش جدا وطعمه ولونه غننننننى بالشيكولاته

[b]


نيجي بقى للحشو يا قمرات
انا حبيت انه يكون محشي بكريمه بيضا لكن لو تحبي تحشيه بكريمه الشيكولاته اللي هقولكم عليها بيبقى تحفه برضه
ضربت [url=http://forums.fatakat.com/%C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%99%C6%92%C3%98%C2%A8 %C3%99%C6%92%C3%99%C5%A0%C3%99%C6%92 %C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%98%C2%B3%C3%98%C3%98%C2%B1%C3%99%C5%A0]الكريمه[/url] باللبن المتلج بالطريقه العاديه وبدأت افتح ورقه الكب كيك من ناحيه واحده واقطع الجزء العوي من الكب كيك بالسكينه وافرغه بمعلقه صغيره وبعدين احط الحشو وادهن الجزء اللي فتحته كريمه عشان يلزق وبعدين ارجعه تانى زي ماكان واقفل الورقه واضغط عليه بالراحه والصور هتوضح



اما بقى التزيين للكب كيك فأنا حبيت اغير شويه في طعم الكريمه العاديه فتوصلت لكريمه راااااائعه وسهله وموفوه وهتشوفو من مقاديرها
الكريمه عباره عن بسكويت مطحون ونسكويك ولبن بودره و لبن سايل عادي ومعلقه نسكافيه

والميزه بقى يابنات انها ملهاش مقادير يعنى اللبن حسب سمك الكريمه اللي عاوزاه والنسكويك حسب اللون اللي عاوزاه يعنى ملهاش قاعده بس تحطي اللبن معلقه معلقه وتضربي بالمضرب عشان توصلي للقوام اللي تحبيه وطبعا هيه بتمسك كويس لما ندخلها التلاجه كام ساعه قبل ما نستخدمها

ودا شكلها لما زينت بيها الكب كيك


[/b]
[/b]
[/b]

I am Hero
black wow
black wow

عدد المساهمات : 120
نقاط النشاط : 360
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 22/05/2015

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

  • © phpBB | انشاء منتدى مع أحلى منتدى | منتدى مجاني للدعم و المساعدة | إتصل بنا | التبليغ عن محتوى مخالف | الحصول على مدونة
    الساعة الأن :