طريقة عمل بسكويت الزبدة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

طريقة عمل بسكويت الزبدة

مُساهمة من طرف I am Hero في السبت 23 مايو - 19:14


طبعا كلنا عارفين بسكويت كلاسيك اللي بالزبدة ده



وطبعا كلنا بنموت فيه وبندفع مبلغ محترررررررم طيب ايه رأيكوا نعملوا مع بعض في البيت وبطريقة سهلة جداااااااااااااااا والبركة طبعا في حبيبتي منال العالم كل وصفاتها ممتازة ومضمونة باذن الله

يلا مع بعض نشوف هنعمل ايه

المقادير:


  • 2 3/4 كوب [url=http://forums.fatakat.com/%C3%98%C2%A8%C3%98%C2%B3%C3%99%C6%92%C3%99%CB%86%C3%99%C5%A0%C3%98%C2%AA %C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%98%C2%B2%C3%98%C2%A8%C3%98%C2%AF%C3%98%C2%A9 %C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%99%C2%81%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%AE%C3%98%C2%B1]دقيق[/url]
  • 1\4 كوب نشا
  • 1\4 ملعقة صغيرة ملح
  • 1|2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
  • 2 حبة كبيرة بيض
  • رشة فانيليا
  • 1 كوب [url=http://forums.fatakat.com/%C3%98%C2%A8%C3%98%C2%B3%C3%99%C6%92%C3%99%CB%86%C3%99%C5%A0%C3%98%C2%AA %C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%98%C2%B2%C3%98%C2%A8%C3%98%C2%AF%C3%98%C2%A9 %C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%99%C2%81%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%AE%C3%98%C2%B1]زبدة لينة[/url] ( يعني تكون طرية برة التلاجة مش سايحة)
  • 1 1\4 كوب سكر بودرة

دي كده صورة مجمعة للمقادير يا بنات



اولا حاجة هنحط الزبدة مع السكر البودرة ونضربهم كويس جدااا مع بعض لحد ما يختلطوا ويندمجوا سوا ويبقوا بالشكل ده



وبعدين نبتدي نضيف البيض واحدة واحدة

ودي شكل العجينة بعد اول بيضة




وده شكلها كده بعد البيضة التانية




شايفين سايلة ازاي عاملة زي قوام الكيك شوية



وبعدين نحط باقي المقادير مع بعض الدقيق (طبعا يكون منخول) والملح والنشا و[url=http://forums.fatakat.com/%C3%98%C2%A8%C3%98%C2%B3%C3%99%C6%92%C3%99%CB%86%C3%99%C5%A0%C3%98%C2%AA %C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%98%C2%B2%C3%98%C2%A8%C3%98%C2%AF%C3%98%C2%A9 %C3%98%C2%A7%C3%99%E2%80%9E%C3%99%C2%81%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%AE%C3%98%C2%B1]البيكنج بودر[/url] والفانيليا ونبتدي نضيفهم بالتدريج على العجينة بتاعتنا لحد ماتتكون لنا عجينة بالشكل ده







كده العجينة جاهزة ومخدتش وقت خاااااالص نبتدي بقى نشكل باي قطاعة عندنا او باي شكل نحبه انا هنا كنت باخد حتة صغيرة من العجينة واكورها بايدي وبعدين اضغط عليها وبعد كده اقوم احط وشها في طبق فيه سكر خشن وده كده شكلها في الصينية



ودي صورة عن قرب عشان تشوفوا السكر عليها شكله جميل ازاي



وبعد كدخ ندخله الفرن على درجة حرارة 180 لمدة من 10 - 12 دقيقة او لحد ما نلاقيه استوى واتحمر من تحت ( لو طلع من الفرن وكان طري سنة بسيطة متقلقيش خالص هو بينشف لما يبرد وبعد كده حطيه طبعا في علبة مقفولة عشان تحافظي عليه وعلى قرمشته)

I am Hero
black wow
black wow

عدد المساهمات : 120
نقاط النشاط : 360
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 22/05/2015

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

  • © phpBB | منتدى مجاني | منتدى مجاني للدعم و المساعدة | إتصل بنا | التبليغ عن محتوى مخالف | انشئ مدونتك الخاصة
    الساعة الأن :