شاطر
استعرض الموضوع السابقاذهب الى الأسفلاستعرض الموضوع التالي
I am Hero
black wow
black wow
عدد المساهمات : 120
نقاط النشاط : 360
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 22/05/2015

طريقة عمل السوسرول

في السبت 23 مايو - 19:18
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اول مرة اكتب في قسم الحلويات بس شفت طريقة السويسرول من الشيف منال وجربتها وعجبتني غير طعمها ومش ببطل اعملها في البيت نبدأ بسم الله :-
شكل السويسرول

المقادير :-

3\4كوب دقيق منخول + معلقة صغيرة بيكنك بودر+ملعقة كبيرة نشا +1\2 ملعقة صغيرة ملح
1كوب سكر ناعم
4بيضات + فانيليا + 1ملعقة برش برتقال
الحشو :- ممكن أي نوع مربي او ايسكريم او كريم شانتية او شوكلاتة نوتلا
الطريقة :-
1- ثبتي الشبكة في المنتصف وتكون درجة الحرارة علي 180
2- نجيب صينية مستطيلة نبطنها بورق زبدة وانا بجيبة من المكتبة وهو ورق شفاف ثقيل الفرخ ب50 قرش
وندهنا شوية سمنة

3-- انخل الدقيق والبكنك بودر والنشا واخليهم علي جنب
4- في وعاء غويط او الخلاط اضرب البيض واضع علية الفانيليا ثم اضيف السكر واضرب لمدة 5دقائق

حتي يصبح بالشكل ده

4- ثم اضيف بشر البرتقال واضرب مرة تانية

5- اضيف الدقيق والنشا والبيكنك والملح علي الخليط واضرب مرة واحدة فقط علشان الهواء ميخرجش

7- نضع الخليط في الصينية

8- نضعة في الفرن لمدة 10 دقائق

يخرج من الفرن هيكون شكله بالمنظر ده احضر ورق زبدة اخري وانثر عليها سكر بودرة ثم اقلب الكيك عليها ولازم نشيل الورقة منها وهي سخنة


ثم الف ورق الزبدة رول واتركها حتي تبرد

ثم اشيل الورق منها واحشيها أي حشو والفها مرة تانية واضعها في الفريزر للتماسك

ونقطعها وبالففففففففففف مليون هنا

يارب اكون عرفة اشرح الطريقة بالصور اتمني ان تعجبكم في انتظار تقيمكم ومشاركتكم يارب اللي يجربها يقولي ايه رأية علشان تشجعوني وانزلكم اكلات مختلفة في امان الله
استعرض الموضوع السابقالرجوع الى أعلى الصفحةاستعرض الموضوع التالي
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى